Régen volt már gasztro bejegyzés.. :P
Ma egy már-már klasszikusnak számító végtelenül egyszerű, és mégis incsiklandozó ételt készítettem.
Annak ellenére, hogy a szívem csücske a konyha, mégsem tölthetem ott a fél életem.. sajnos a szürke hétköznapokban nem engedhetem meg magamnak a fél napos főzést. Ezért is szeretem a tejszínes- gombás csirkemellragut. Remekül köríthető rizzsel, vagy tésztával, egyszerű és gyorsan elkészíthető.
A recept nagyon egyszerű, kockára vágott hagymát megpirítom (sok hagymát használok, de nem főzöm el szaftnak), majd beleteszem a kockára vágott csirkemellet, lepirítom majd felöntöm egy kis vízzel, hogy átfőljön a husi. Csak örölt borssal ízesítem (ezt is bőven megeresztem, mert szeretjük a csípős ételeket). Amikor megfőtt a husi hozzákeverem a tejszínes habarást, a gombát (rókagombával egészen varázslatosan feldobható :)), apróra vágott petrezselyem zöldet, és sót ízlés szerint. Ezekkel jól összerottyantom, és máris készen van. Az eredmény önmagáért beszél:
Én most pennével tálaltam, de rizzsel is kiváló étel. Gyorsan elkészíthető, hiszen alig 30 perc kell hozzá, így utolsó pillanatban is megvalósítható. :)
Ha nincs otthon főzőtejszín, lehet tejfölös habarással is készíteni.
Siófokon ettem ennek az ételnek egy változatát, amelyben gyümölcsökkel volt feldobva. Ananásszal, barackkal, szőlővel bátran kiegészíthető.
Jó étvágyat hozzá :) !
Utolsó kommentek